Jag kände mig så smickrad idag när min vän N från Tyskland ringde, inte bara för vanligt små prat utan att be om tips till en födelsedagstårta hon skulle baka till sin pojkvän S. Vi diskuterade fram och tillbaka, vi kom fram till att N skulle stöta små mandelkakor och använda som ett skorpmjöl till en choklad tårtebotten och sedan fylla med en mascarponekräm med lite grädde som lättar upp konsistensen samt sedan ta i körsbär, sedan som topping skulle det vara en chokladmoussemix och riven vit choklad. Bli inte chockade nu kära vänner att jag föreslog chokladmoussemix, det funkar faktiskt jättebra och när resten av kakan är hemmagjord kommer ingen att märka skillnaden..*ler* Jag håller tummarna att tårtan blev bra N! *ler*
I måndags satt jag nästan som klistrad framför Tinas cookalong. Funderar nästan på att göra hennes köttfärsbiffar till fredagkvällen. Har ju en del kantareller i frysen. Får se om jag kan hitta en egen toutch på den rätten.
I tisdags så passade jag på att testa en spännande förrätt, nämligen ärt- och bondbönsmos smaksatt med mynta. Serverades på rostat bröd. Har blivit lite Jamie Oliver freak den sista tiden och bläddrat en hel del i "Hemma hos Jamie".
På lördag ska jag på en chokladsalong i Askersund, jag hoppas verkligen inte att jag råkar bli osams med några försäljare i år ang vit choklad. Jag älskar Green and blacks vita choklad då den har rikigt med vaniljprickar i sig, detta är i mina ögon ett sant tecken på att bara det bästa har använts och inte någon essens av någon förruttnad gran. Men förra året var det en försäljare som tyckte min fråga var fräckt att om den vita chokladen hade vaniljprickar i sig och började skälla på mig, detta visade bara sorgligt nog hur lite försäljaren själv visste om choklad och att hans produkter kanske inte hade så hög kvalité som han ville låtsas. I ett annat stånd så hade vi en dam som skulle vara försljaren som åt friskt av små choklad droppar och som trodde att dessa var enbart tillverkade av Venus choklad för smakprover - jag som hade varit på Venus choklad tidigare under sommaren hade köpt dessa droppar och använt i bakning som ett smidigt sätt att slippa hacka choklad.
Om ni ser någon återförsäljare av Venus choklad så köp deras Venus dippers, gudomligt god chokladtryffelklubba som ska doppas i kaffe, te eller varmchoklad och sedan ska man slicka bort det smälta tryffeln och riktigt njuta av den härligt balanserade chokladsmaken.
torsdag 10 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar