Jag har kommit underfull med att när dt gäller matsituationer så ska man inte slå vad med mig. Låter skrytigt jag vet men så är det. *ler* För ett tag sedan så fikade jag med en jobbarkompis och då avslöjade hon att hennes favorit av alla kakor är morotskaka och berömde frikostigt caféts morotskaka. Jag kontrade med att hon har inte smakat den ultimata morotskakan ännu. Sagt och gjort, igår så hade jag med mig den ultimata morotskakan till jobbet och sanningen ska sägas att grundeceptet är inte mitt utan kommer från "Två systrars söta" men jag har gjort vissa modifieringar som i mitt tyckte har gjort kakan godare. Nåja här kommer receptet med mina ändringar.
2-3 medelstora morötter eller 2 dl morotspuré
4 dl vete mjöl
3½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker (och snälla använd bra vaniljsocker - gör världens skillnad)
1 ½ dl raspolja
2 ägg
2 dl kokosflingor + att strö formen med
1 dl aprikospuré
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform. Koka morötterna mjuka. Kör sedan till puré i matberedare. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt kokos, morots- och aprikospuré. Rör om ordentligt så att allt blands väl. Häll smeten i formen som är bröad med kokos. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på galler och låt svalna under formen. Blanda ihop glasyr bestående av:
200 g cream cheese
ca 3 msk creme fraishe
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Bred glasyren över kakan och ganera gärna med kokos chips.
Jag lovar en sak, när ni en gång har bakat den här morotskakan så kommer ni aldrig sitta och tycka att en cafes morotskaka är god längre.
onsdag 13 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar