Jag har under dagen ägnat mig åt att försöka hitta ett bortappat recept, men icke sa nicke. Det var på en vit choklad - mousetårta med bland annat mascarponeost som har jag gjort för några år sedan. Jag fick tagit ett mouse recept på arla och la helt enkelt till mascarponeost. Hoppas att den kommer smaka gott imorgon när gästerna dyker upp.
Sedan har jag fortsatt med att göra lite småförberedelser för imorgon kväll.. bland annat så har jag gjort klart rödbetorna från Harvard, vilket är rostade rödbetor i en sås/marinad bestående av vinäger, apelsin skal+saft, ingefära. Mycket god till kyckling! Så har jag gjort marinaden till kycklingfileérna och det blev min äppelmynta marinad. Grymt god, tänk mojihto smak så förstår ni.
Efter alla förberedelserna kom jag på att jag ville testa göra egen gnocci med tomatsås med buffelmozzarella och parmesan ost (med inspiration från "Mina fastrars mat"). Det var helt klart en rätt att göra igen, även om den tog rätt så lång tid att göra klart.
Nu ska jag fördjupa mig i min tjockvolym om amerikansk matlagning. Ha det gott.
torsdag 14 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar