Ikväll så försökte jag att ha kylskåptömning. Till varmrätt blev det ratouille ála Remy (råttan i disneys Råttatouille) Då man varvar zucchini, potatis, aubergin och tomat. Sedan gjorde jag en tomatsås att slå över, av passerade tomat, med ratoullie-krydda som jag har fått av en vän när hon var i Frankrike och lite balsamico samt peppar, salt och en gnutta socker. Till detta blev det glaserade svartrötter och vildsvinsrevben.
Till efterrätt så hade jag en mängd ägg, grädde och passionsfrukt. Så jag kokade en vaniljsås av äggulor, vaniljsocker och grädde. Sedan tog jag i passionsfrukten och lät det svalna. Av grädden som blev över så vispade jag den och vände ner i passionsfruktsmeten, sedan så smulade jag skorpor med saffrans smak och varvade smulorna och passionsfruktsmeten. Det blev mycket gott..
söndag 2 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar