Idag köpte jag en rolig ost..guinessost på Stig In. Den var krämig med en lätt beska, det var ett plus men utseendet såg lite suspekt ut..nämligen var det en fläckig ost, man har nog hackat gul ost och sedan gjort en mörkare ost med guinessoch blandat i den gula osten. Så det såg ut som sylta. Bra som en snackis om man bjuder på ostbricka. Sedan så testade jag aprikostårta till osten och jag brukar älska aprikoser men detta föll mig inte riktigt i smaken..jag föredrar semitorkade jordgubbar till ost och specifikt till creme fraishe ost..MUMS!!
Om man har vägarna förbi Vadstena ska man titta in på Stig In och köpa deras brännvinsost med grönt paraffin..det är en ost med fläderbrännvin...Stig in har inte bara mumsig ost utan också delikatesser i form av pasta, pesto, olivolja och balsamico..med mera, med mera. Om man har tur blir man betjänad av Stig In him self..Staffan Linde. En mycket rolig människa som har en mängd kreativa idéer (när ni är i affären passa på och läs deras "snatteri" skylt). Rolig kuriosa bakom affären är att det tidigare var en urmakaraffär som hette Stigs ur..och när Staffan tog över lokalen (han ville ha en filial till Ladugård 206) så döpte han affären till Stig In.
Jag har känt till Ladugård 206 sedan 2005, när jag var där första gången och smakade deras underbara smörgåsar..och sedan inför mitt bröllop 2008 så beslöt jag och min make att vi skulle ha bröllopsfesten på Ladugård 206, då temat för bröllopet var östgöta slätten. Vi fick underbar service och mat..och sedan dess så ligger både Ladugård 206 och Stig in nära mitt hjärta och jag försöker att besöka båda ställena så ofta jag har möjlighet. Så om ni tar till er bara ett tips från min blogg så tar till er detta, missa inte Ladugård 206 och Stig in!
Dagen har inte bara varit rolig utan även ganska sorlig, då min makes morfar begravdes idag. Jag tänker lägga ut ett recept som jag bjöd honom på förförra påsken och som han först var lite skeptisk till då han inte gillade söta saker men hans portion försvann med blixtens hastighet.
Fin citronformage (6 port)
5st gelatinblad
3 ägg
1½ dl socker
Rivet skal och saft av 1 citron
1 dl grädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela på äggvitor och gulor. Vispa gulor med socker och citronskal + saft tills det blir en porös smet. Smält gelatinbladen i en liten kastrull med lite vatten och vispa i detta i äggulorna. Vispa äggvitorna till skum och vispa också grädden. Vänd ner grädden i äggulesmeten och vänd sedan ner äggvitorna. Häll upp i portionsskålar.
tisdag 27 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar