torsdag 6 maj 2010

Smarrig paj...

Idag fick jag locka hem maken från en konferans med hans jobb/praktik med hjälp av en kaka..

Jag hade en mogen mango i fruktskålen samt några passionsfrukter i kylskåpet. Förra sommaren läste jag Pernilla Wahlgrens blogg och där fick jag recepet på "Appi pappis äppelpaj". Jag brukar använda det recptet men byta ut frukten.

Appi-pappis äppelpaj
4 dl vetemjöl
2½ dl rårörsocker +½ dl att strö på
250 g smör, rumsvarmt

Gör en smuldeg. Skala 2 äpplen och skär dem i bitar. Fördela hälften av smulorna i en pajform. Ta på äpplena och så mycket kanel du vill. Ta på andra hälften av smulorna. Strö på resterade socker. Grädda i 25 min i 200 grader.

Denna gång tog jag en mango och tre passionsfrukter, blev ursmarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar