Nu har KitchenAid mixern blivit testad..och den är kanon. Jag tror inte ens att mixern märker när man mixar is..låter som man skulle mixa kokt potatis..har provat dadelshake från Jamie Olivers Amerika och den var mycket god men man måste gilla dadlar. Annars har jag varit avslappnad när det har gällt mat och maken har fått laga mat för jag har inte haft den energin men i torsdags kom miraklet..jag började planera mat igen och lagade till kamben med rostade potatis klyftor. Så jag kände bara att: "Yes, I'm back.."
I dag blev det kycklingsoppa med nybakt bröd..mycket mumsig och comfort-food på hög nivå.
När man läser så mycket kokböcker som jag gör så märker man att kockarna tycker att man ska använda säsongens ingredienser (ja, alla kockar förutom Nigella) och jag tycker att det är klokt men har aldrig varit medveten av mina val. Men nyligen när jag mumsade som bäst på en apelsin så kom jag mig själv att jag hade valt det som var säsong för nu. I allafall när det gäller frukt är jag nog medveten om vad som smakar bäst under de olika säsongerna. Clementiner har jag övergett nu till exempel för apelsiner och blodapelsiner. Äpplen äter jag mest under hösten då jag väljer aroma-äpplen. Frossa av blodapelsinerna nu då de är sötsyrlig och man har tydligen upptäckt att blodapelsiner motverkar cancer. För min del så är det dubbel njutning av att äta blodapelsiner för när jag känner smaken så förflyttas jag i tanken tillbaka Sicilien och de lata sommardagarna...
lördag 16 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar