Som titeln på dagens inlägg berättar så har jag gjort en väldigt smaskig paj idag. Alla som känner mig vet att jag är mycket svag för mint i alla former (något som jag delar med engelsmännen) och jag hittade receptet på en paj som återuppväckte päron med after eight täcke som var mycket populärt på 80-talet.
Chokladsmulpaj med mintchoklad
100 g smör
2 dl vetemjöl
½ dl socker
75 g hackad mörk choklad
Blanda kallt smör, vetemjöl och socker till en smulig deg. Hacka chokladen och blanda i den i smuldegen.
Fyllning:
400 g inlagda päron
lika många after eight plattor som det finns päron halvor x 2
Lägg päronhalvorna i en pajform med puckeln upp och lägg på after eight plattor, en för varje päronhalva och strö på hälften av smuldegen. Grädda i 200 grader i 10 min. Lägg på ytterligare after eight plattor på päronen och strö på den sista smuldegen och grädda ytterligare i 10 min.
Låt svalna och ät med vaniljglass eller vispad grädde.
Efter som det var löningsdag i dag så passade jag och maken på att äta ute på lunchen, vi åt på Mozarella och jag tog en snitzel piccata. Jag blev mycket besviken då snitzeln kändes som det var virad i omelett (paneringen ska vara äggrik och ostig i en piccata) men det var inte gott, saltet hade de glömt. Till detta serverades ris med lite linser och en smaklös tomatsås. Då ägaren till Mozarella är från Italien så hade jag höga förhoppningar på rätten. För en korrekt gjord piccata är så gott. Min man var klokare och tog en vanlig pizza, vilket jag också önskar att jag hade gjort.
Förra veckan så gjorde jag egen kokosglass och det var väldigt gott. Med både kokosflingor och koksgrädde så liknade glassen den jag åt i Helsingborg på ett tapas-ställe (som var himmelsk trots att jag var proppmätt efter att ha ätit deras underbara tapas).
Nu hägrar en kopp te..
måndag 25 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar