lördag 14 november 2009

I stillsam förberedelse

Har ägnat mesta tiden åt att jobba och att förbereda glöggfesten som kommer äga rum imorgon. Då kommer jag bjuda på några snittar och en del tryfflar..samt tre sorters hemmagjord glögg.. Hoppas på att det blir bra..

Förra veckan fick jag ett mycket försenat födelsedagspaket från min vän N och det innehöll ett pepparkaksmått i form av en kulturmärkt byggnad i Lubeck. Passar bra i min samling. Samt så fick jag två sorters vanilj..tahiti vanilj samt burbonvanilj. Jag hade ett par stänger av burbonvanilj hemma och jag jämnförde stängerna och då var de tyska överlägsna. Antagligen att de är fairtrade. Nu ska jag snart göra härligt vaniljsocker på dem..

I fredags överraskade jag min man (som hade städat hela lägenheten) med att göra potatisgratäng och ugnsstekt entrecote samt smörslungade morotsslantar..så jag tror nästan att jag slipper städa nästa vecka också.. ; P

Jag har också varit på konferans i Stockholm i veckan, åt då hyfsat god mat på Sheraton hotel samt på kvällen hittade jag ett tapasställe som hade okej mat. Vill inte sträcka mig längre då de var fega i sina kombinationer utan körde mest antipastistil. Tydligen om man kan identifera sötpotatis så är man en matlagnings expert...för de andra som åt med mig trodde först att de åt kålrot..hmm..

Jag ser framemot att en resturang som heter Charken ska ha öppna i Linköping..namnet tycker jag låter mycket spännande. Sedan ska jag äta julbord på Stångs magasin med svärföräldrarna och det ska bli mycket spännande att se vad de har för nisch när det gäller julbord. Sedan blir det även en julsupé med jobbet i Trädgårdsföreningen..jag är lite skeptiskt då jag har hört att maten inte är så bra men det ska vara i en ny regi så jag håller tummarna att det blir bra i allafall..

Nu funderar jag på hur jag skulle kunna visa upp min imponerade pepparkaksmåttssamling....det får jag nog sova på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar