torsdag 22 oktober 2009

Safety in a bowl

Jag har precis gått av två nätters jobb och när man jobbar natt känner man sig ofta ynklig och tycker lite synd om sig själv. Då längtar jag efter mat som kan på något sätt spegla min uppväxt, det ska vara mat med milda smaker och det ska vara lättlagat.

När man känner sig ynklig så finns det inget bättre än lite genvägar i köket. Igår så tog jag en thaigrytbas från mrs cheng "satay", med smak av bland annat jordnötter. Styrkan skulle vara medium men det var alldels för starkt så jag blandade i en bruk med cocosmjölk och lät kycklingfile i tunna skivor koka i detta plus att jag tillsatte några stänk med fisksås (asiens salt)..Ris och wokgrönsaker fullbordade maten.

Idag så blev det fläskugnspannkaka med extra ägg - detta ett tips från min mamma som gör att ugnspannkakan blir luftig. Alla gillar inte extra ägg i sina pannkakor - tex Niclas från Niclas mat tycker att det blir så mycket omelett då. Till ugnspannkakan så serverade jag en äppel och morotssallad som jag har själv hittat på för att få min man att äta mer grönsaker när vi precis hade flyttat ihop.

Äppel-och morotssallad ala Sanna

2 äpplen med skal
3 morötter
ett par stänk med äppelcidervinäger
1 näve russin
lite oregano
salt och peppar

Riv morötterna fint, äpplena rivs lite grövre och sedan är det bara att blanda allt i en skål. Låt blandningen dra en stund och servera.

Annan tröstmat är morötter och potatis som man kokar mjuka och sedan mosas grovt med lite smör, salt och peppar. Det blir som en typ av rotmos.

En lättlagad efterrätt de dagar man behöver känna som man har ätit bomull..

Grekisk yoghurtmousse
1 del vispgrädde vispas tills det bildar mjuka toppar.
Blanda i 3 delar grekisk yoghurt.
Severa med honung och natruella nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar