Ibland överträffar jag mig själv. Ikväll så gjorde jag viltsvinsfilé rullad i olika kryddor såsom ekrökta svartpepparkorn, fänkål, flingsalt och lite amerikansk biffkrydda från Krysmyntagården på Gotland. Till det så serverade jag marinerade bönor med bland annat mandelolja och rostad mandel samt så gjorde jag en rödbetssallad med lite knapperstekt varmrökt sidfläsk och solrosfrön. Det var såå gott, kändes mycket lyxigt.. När jag lagar mat brukar det alltid finnas rum för förbättringar men inte denna gång. Till efterrätt blev det en kola- och lingonpaj..mums!
Eftersom det är en jobbhelg så blev det hergårdscider från Kivik som vi införskaffade förra helgen på äppelmarknaden i Kivik. Det var en kul upplevesle särskilt att se den stora äppeltavlan som görs varje år. Men det kommer inte bli någon tradition att åka dit. Det blev mycket äpplen under dagen, men det godaste var nog äpplehamburgare. Helt enkelt hade man lagt i en skiva rått äpple i hambrugare med övriga typiska hamburgar- ingredienser. Helt klart ett tips att ge vidare.
Nu hägrar en kopp te framför körslaget. Ha en bra lördagkväll.
lördag 3 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar