När jag var och hälsade på min makes familj uppe i Askersund så blev jag tillfrågad om receptet till strassbrugare som jag hade gjort till M´s födelsedag. Lovade att lägga ut receptet. Jag lärde mig göra strassbrugare när jag praktiserade i 9:an på Vida Vättern. Fick receptet därifrån men slarvade bort det, så detta är en rekonstruktion av orignal receptet.
Strass burgare, ca 16 st (enkla)
100 g smör
1/2 dl florsocker
1 msk hemmagjort vaniljsocker eller vaniljsocker av god kvalité
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
Rör smör, vaniljsocker och florsocker, ljust och krämigt. Tillsätt vete- och potatismjölet lite i sänder och rör kraftigt hela tiden. Spritsa smeten till ett tätt vågmönster ca 6 cm långt och 4 cm brett. Grädda mitt i ugnen på 175 grader mitt i ugnen, ca 10 min. Låt dem svalna.
Smörkräm
150 smör (rumsvarmt)
1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1 äggula
Vispa alla ingredienserna med elvips till en fluffig kräm.
Bred smörkräm på hälften av strassbrugarna och lägg ihop med en icke smörkräms strassbrugare. En varning ska utfärdas: man måste vara mycket lätt på handen när man brer smörkräm på strassbrugare för de är mycket möra och faller lätt i bitar. Blir ca 7-8 fyllda strassbrugare.
tisdag 21 juli 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar