Ok, nu måste jag få fart på bloggen..har haft den i en vecka utan att skriva något. Det är så illa med mitt matnörderi att folk bara skrattar och kollar häpet när jag kommer igång och prata mat. Hände senast idag..
Undertecknad gav lite tips till en arbetskamrat som ville laga lite mysmat och det blev: kycklingfile med franskt täcke. Enkelt och supersmarrigt! Man tar en kyckling filé per person, steker den på bägge sidor i ca 2 min och lägger i en ungsfast form. Sedan rör man ihop dijonsenap, honung, persilja, dragon, olivolja, riven vitlök, salt och peppar. Smetar på denna blandning med en tesked på kyckling fileérna och kör i ugnen i ca 20 min.
Hemma blev det falafel, med kebab smakande creme frashie sås och tunnbröd..mums..enkelt men ack så gott! Och nej, det var inte köpt falafel...
Annars har jag fastnat för grekisk mat just nu, lagade en underbar stifado i fredags..tog hela dagen men det var det värt. Sant som det var sagt att det var grekernas svar på beuf boruginon, men 10 gånger godare.. Har nog blivit så insnöad på grytor att högrev är ett måste i frysen..
söndag 29 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar