Nu har jag varit hemma i Sverige i ca 1 dygn. Har med mig i bagaget ett recept på pistage och räk pasta -som var så god. Ibland lönar det sig att ge extra dricks till servitörerna för att få reda på kökshemligheter *ler*
På Sicilien så odlar man mycket mandel, citroner, apelsiner, pistage, kaktusfikon och naturligtvis oliver. Jag har aldrig ätit så mycket mandelprodukter som jag gjorde förra veckan: mandelkakor, mandelvin, mandelgranita och mandelmjölk.. Mandelgraitan var perfekt att svalka sig med under de mycket värma dagarna. Jag ska göra ett försök att återskapa hemma , jag berättar när exprimentet är gjort.
Jag har testat "nya moderna" rätter så som pistage och räk -pastan men också så har jag ätit mig igenom "golden oldies" när det gäller italienska rätter. Allting smakade så gott.
I fruktstånden så har jag frossat i apelsiner och platta persikor (dessa är 10 gånger så smakrika än de vanliga runda).
Med i resväskan hade jag med mig olivolja, pistagenötter, mandelvin, limoncello och peproncini.
Pistage - och räk pasta (1 person)
Olivolja värmes och en hel vitlöksklyfta släpps i för att smaksätta oljan, när vitlöken är brynt plockas den bort och slänges. Ta i 4 småplommon tomater, en skvätt congac, låt puttra. Smaka av med salt och peppar. Koka pasta al dente (helst fjärilar) och ta i så mycket skalade räkor du vill i såsen. Blanda pastan med såsen och ev spara lite pasta vatten för att tunna ut såsen med. Ta i så mycket hackad pistage du vill men spara lite till garenering. Ett glas vin till och du sitter på en trattoria i Italien..
onsdag 19 augusti 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar